25 Mart 2009 Çarşamba

HEMŞİRELERE KURS

Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Alper Yosunkaya, eğitilmiş personelin iş verimliliği ve kalite standardını arttırdığını bu nedenle hastane idaresi olarak eğitime büyük önem verdiklerini söyledi.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde gerçekleştirilen ‘Hemşirelik Hizmetlerinde Yönetici Geliştirme Kursu’, Konya ve çevre illerden çok sayıda hemşirenin katılımı ile yapıldı. 17-23 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen kurs programı çerçevesinde hemşirelere ‘Sağlık Hizmetlerinde Yönetim’ ve ‘Hastane Organizasyonu’ başta olmak üzere birçok konuda uzmanlar tarafından eğitim verildi.

Azerbaycan’dan Da Katılım Oldu
Koç Üniversitesi Semahat Arsel Hemşirelik Eğitim ve Araştırma Merkezi (SANERC) ile Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Hemşirelik Hizmetlerinde Yönetici Geliştirme Kursu’na Konya, İstanbul, Edirne ve Isparta’dan 30’a yakın hemşire katıldı. Kursa Azerbaycan’dan da katılım olması dikkat çekti. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimlik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen kurs, tanışma ve toplantı tanıtım programı ile başladı. Alanında uzman isimler katılımcı hemşirelere ilk günde ‘Sağlık Hizmetleri ile İlgili Yasal Düzenlemeler, Sağlık Yöneticiliğinde Yasal Düzenlemeler’, ‘Sağlık Hizmetlerinin Yönetimi ve Organizasyonu’ konulu eğitimleri verdi.

“Verimlilik, Kurs İle Artacak”
Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Alper Yosunkaya, eğitilmiş personelin iş verimliliği ve kalite standardını arttırdığını bu nedenle hastane idaresi olarak eğitime büyük önem verdiklerini söyledi. Doç. Dr. Yosunkaya, “SANERC ile birlikte bölgemizdeki hemşirelere yönelik düzenlediğimiz Yönetici Geliştirme Kursu’nun katılımcılara büyük yarar sağlayacağını düşünüyorum. 8 günlük kurs süresince birbirinden değerli öğretim elamanlarının vereceği eğitimler, hemşirelerimizin bilgi düzeylerini artırıp, yeni vizyonları ile sağlık alanında daha verimli çalışmalarını sağlayacak.” dedi.

Eğitim Verilen Konular Dikkat Çekici
Kurs kapsamında kursiyerlere verilen eğitimlerin konuları şunlar: ‘Ülkemizde Hemşirelik ve Yönetici Hemşirelerle İlgili Yasal Düzenlemeler’, ‘Liderlik’, ‘Hemşirelik Hizmetlerinde Organizasyon Şeması ve Görev Tanımları’, ‘Organizasyon El Kitabı’, ‘Hemşirelik Hizmetlerinde Yönetsel Süreçler’, ‘Bakım Süreçleri’, ‘Kalite Liderliği’, ‘Eleman Seçim Sürecinin Yönetimi’, ‘Hemşirelik Bölümü Haberleşme Sisteminin Belirlenmesi’, ‘Hemşirelik Bölümü Bütçesinin Hazırlanması ve Takibi’, ‘Dökümantasyon Sistemi’, ‘İstek ve Şikayetlerin Yönetimi’, ‘Hemşirelik Hizmetlerinin Sunumunda Verilecek Eğitimlerin Yönetimi’, ‘Elemanların Performans Yönetim Sistemini Belirleme, Uygulama ve Değerlendirme’, ‘Hemşirelik Hizmetleri ve Organizasyonel Kültür Oluşturma’, ‘Motivasyon’, ‘İletişim’, ‘Çatışma Yönetimi’, ‘Stres Yönetimi’, ‘Ekip Çalışması’ ve ‘Simülasyon’.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder