21 Mart 2009 Cumartesi

DÜNYANIN EN BÜYÜK GÖZ HASTANESİ ANKARA'YA AÇILIYOR

Mart ayında Ankara’da hizmete açılacak olan hastaneleri hakkında Sağlık Dergisine konuşan Dünyagöz Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Selin Yıldırım Peker, “Dünya’nın en büyük göz hastanesini Ankara’ya açıyoruz” dedi.

12 hastane ve kliniğe sahip Dünyagöz Hastanesi’nin1996 yılında temelleri atıldı. Avrupa’ya yatırım yapmış ilk Türk göz kuruluşu olan grup, başkentte 18 katlı ve 12 bin 500 metrekarelik dev alanda dünyanın en büyük göz hastanesini hizmete açıyor.
Hastanede gözün her branşına özel dizayn edilmiş katlar bulunacak. VIP hizmetleri ile bölgede farkını hissettirecek Dünyagöz Hastanesi, tüm hastalarına dünya yemeklerinin sunulduğu restoranları, vale hizmeti, ücretsiz wireless internet erişimi ile özel hizmetin konforunu yaşatacak.

Tır Kızılay’da
Ankara Dünyagöz Hastanesi açılışı öncesi Kızılay Meydanında bir tırın bir hafta boyunca ücretsiz muayene hizmeti vereceğini belirten Dünyagöz Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Selin Yıldırım Peker, bu alanda başarılı olmalarının en önemli kriterinin, hastalarına en iyi teknoloji ve en deneyimli kadro ile hizmet sunmalarına bağlı olduğunu ifade etti. Peker, İstanbul'da Avrupa yakasında Etiler, Ataköy, Gaziosmanpaşa ve Beylikdüzü, Anadolu yakasında ise Altunizade, Feneryolu ve Maltepe'de merkezleri bulunduğunu hatırlattı. Şubat 2008'de ise İzmit hastanesini hizmete açtıklarını ifade eden Peker, sağlık turizmi faaliyetlerinin bir parçası olarak yurt dışında Almanya, Belçika ve Hollanda'da açtıkları kliniklerle yabancı hastalara hizmet verdiklerini söyledi.

“Göz Toplantılarına Katılabilirsiniz”
Bilimsel araştırmalar üzerinde gelişmeleri takip ederek destek verdiklerini ifade eden Peker, 2003 yılında Girit Üniversitesi ile yapılan anlaşmaya çerçevesince birlikte yeni araştırmalar üzerine çalışıldığını ve her iki kurumun da doktorlarının yeni lazer teknolojileri üzerinde çalıştığını belirtti. Göz hekimlerine yönelik göz toplantıları da düzenlediklerini, ücretsiz katılımın olduğu toplantıya isteyen herkesin katılabileceğini dile getiren Peker, biyonik göz, IQ lens gibi konuların yer aldığı toplantıların yapıldığını ve yurt dışından da doktorların katıldığını kaydetti.

“19 Ayrı branşta hizmet”
Peker, hastanelerinde şu an full-time 120 göz hekimi, bin personel çalıştığını ve ayda 30 bin göz muayenesi, 2 bin 500 göz lazer ve 3 bin 500 göz ameliyatı yaptıklarını belirterek, gözün 19 ayrı alt branşında 7 gün 24 saat hizmet verdiklerini kaydetti. “Hastanemizde göz muayenesine 1 ila 1,5 saat ayrılıyor kısaca göz check up’ı yapılıyor. Çünkü gözden farklı hastalıkların teşhisi de konabiliyor” diyen Peker, lazer konusunda da hastaların iyi teşhis edilmesi gerektiğini kaydetti. Girit Üniversitesi Dekanı Prof. Ioannis Pallikaris’in, hastanelerinin bilimsel danışmanı olduğunu ifade eden Peker, her ay bir hafta Prof. Pallikaris’in ülkemize gelerek, hastanedeki hocalarla birlikte vakalar üzerinde çalıştığını iletti.

Ankara Dünyagöz'ün Mart ayında hizmete gireceğini söyleyen Peker, "Biliyoruz ki Ankaralılar bizi dört gözle bekliyorlar. Çalışmalarımızı tamamladık. Ayrıca Ankara için yeni bir sektör yaratmış olacağız, sağlık turizmi açısından da katkı sağlanacak" şeklinde konuştu.

“Ankara'dan sonra Antalya'da 10 bin metrekarelik bir hastane yaptık”
Dünyagöz Hastaneler Grubu'nun 19 ayrı branşında hizmet eden ve tek bir bünye içerisinde 20'nin üzerinde göz doktorunu istihdam eden dünyanın en büyük özel hastane grubu olduğunu hatırlatan Peker sözlerine şöyle devam etti: "Bu teknoloji ve kapasitede 7 gün 24 saat hizmet veren başka bir göz hastanesi yok. Ankara'dan sonra Antalya'da 10 bin metrekarelik bir hastane yaptık. Ankara'dan sonra Haziran'da Antalya hastanemizin açılışını yapacağız. Bugün Avrupa'nın Almanya, Belçika ve Hollanda'nın 4 ayrı noktasında açtığımız kliniklerle yabancı hastalara hizmet veriyoruz. Bu yıl içerisinde Avusturya ve Londra'da da birer şube açacağız. Hedefimiz açacağımız yeni şubeler ile dünyanın en büyük özel göz hastanesi unvanını koruyarak yolumuza devam etmek. Gözün 19 ayrı alt branş ve 230 farklı ameliyat çeşidi var. Bir göz ameliyatı deyip geçmemek lazım, çok detayı bulunuyor. Bir retina veya şaşılık göz ameliyatı yapan ile lazer ameliyatı hekimlerin uzmanlıkları farklıdır. Şaşılık ameliyatı yapan hekim aynı zamanda katarakt yapamaz, katarak yapan lazer yapamaz. Bizim tüm grubumuz içinde her hastanemizde 19 branşta doçent ve profesörlerden oluşan hekim kadrosu kuruyoruz. Bir göz muayenesine geldiniz, bir teşhis konulduğunda başka bir uzmanın görmesi gerektiğinde dolaşmak durumunda değilsiniz. Dünyagöz'ün kapısından içeriye girdiğinizde tüm profesörler bir araya gelir, konsültasyon yapar, en doğru kararı birlikte verirler. Verdiğiniz bir muayene ücreti ile tüm bu hizmetleri satın alırsınız. Dünyagöz'de muayene için 1-1.5 saatinizi ayırmak zorundasınız. Göz birçok rahatsızlığın ilk habercisi olabilir. Doğru bir kurumda göz muayenesi olursa belki farklı noktalardaki hastalıklarınızı da öğrenebilirsiniz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder