19 Aralık 2013 Perşembe

Tüp bebek tedavilerinde aşamalar

Tüp bebek tedavilerinde birinci aşamayı neler kapsamaktadır?

İlk aşama doktor ve kurum ile görüşme aşamasıdır. Tüp bebek tedavilerinde ilk muayene ve öyküleme en önemli adımdır. Erkeğe ait sperm durumu, kadının anatomik yapısı, yumurtalıkların yeterliliği, rahmin istenen formda olup olmadığı ilk aşama için tespit edilecek durumlardır. Daha önceki gebelik öyküleri, diğer sağlık koşulları değerlendirilip tüm tedavi izlemi hakkında büyük detayların açığa çıkacağı ilk aşama olacaktır.Yumurtlama durumuna bakılır ve östrojen seviyeleri gözden geçirilir.

Tüp bebek tedavilerinde ikinci aşamayı neler kapsar?

Tüp bebek tedavilerinde ikinci aşamanızın kapsayacağı konular; bu aşamada anne adayına çatlatma iğnesi yapılacak ve olgunlaşması için 36 saat beklenecektir. Sonrasında ultrason takipleri ve rahim yapısı incelemeye alınır. Beklenen süre sonunda yumurtalar toplanır ve bu işlemler yalnızca 10 -15 dakika kadar sürecektir. Hastanın acı eşiğine göre anestezi uygulanarak tüp bebek tedavisinde önemli olan yumurta toplama işlemi gerçekleştirilir. "Tüp bebek aşamaları" başlıklı yazımda tüp bebek tedavisi aşamaları hakkında geniş bilgi vermeye çalıştım.

Tüp bebek tedavilerinde üçüncü aşamada neler yaşanır?

Baba adayından alınmış iyi kalitede spermler ile anne aydından alınmış yumurta döllenmek üzere uygun koşulda birleştirilir. Şayet mikroenjeksiyon tekniği ile tedavi devam ediyorsa işlemler ona göre yürütülecektir. Tüp bebek tedavisinde döllenme gerçekleşmişse 2 ila 3 güne kadar embriyo 8 hücreli bir yapıya ulaşacaktır. Bu hali ile de transfer edilmesi için uygundur. Tedavinin transfer işleminden sonrası 10- 12 gün içerisinde müspet yada menfi olarak sonuçlanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder