22 Kasım 2011 Salı

CİLT SORUNLARINA ERKEN TEŞHİS İÇİN YENİ VISIA 3D


Yeni Visia 3D ile tamamen bilgisayarlı analiz sistemiyle yapılan ölçümler sayesinde kişinin cildi ve cilt altı dokusunun incelenebildiğini kaydeden Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, “Cilt kalınlığı, cildin kolajen miktarı gibi değerler ölçülüyor, yüzün hangi bölümünün, ne derece ve neden yaşlanmış olduğu saptanıyor” dedi.

Cildinde herhangi bir sorunu olanlar iyi bilir ki akne, leke, ton farklılıkları, siyah nokta, yağ bezecikleri gibi sorunlar bir defa oluşunca kolay kolay tedavi edilmezler.Cilt sorunlarının erken teşhisi, tedavi sürecinin denetlenmesi ve tedavi sonuçlarının bilimsel belgelere dayanarak değerlendirilmesi Yeni Visia 3D sistemiyle ciltte henüz ortaya çıkmamış leke, kırışıklık, akne gibi sorunları her biri için ayrı cilt haritası çıkararak gösteriyor. Visia 3D; cilt sorunlarının oluşmadan önlenebilmesi, tedavi planlaması ve sonuçların değerlendirilmesi için çok değerli bilimsel verileri sunduğunu belirten Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, “Cildin görünen ve görünmeyen yüzeyinin fotoğrafını çekme ve analiz etme prensibiyle çalışan Yeni Visia 3D Ankara’da ilk defa ArtPlast Estetik Cerrahi Kliniği’nde uygulanmaya başladı” dedi. Özdemir, Sağlık Dergisi’ne cihaz hakkında bilgi verdi.

Yeni Visia 3D nedir? Bir röntgen midir, fotoğraflama sistemi midir?
Visia, cilt ve cilt altı değerlendirmeyi lensleri yardımıyla ve özel bir analiz programı ile hem görsel hem de matematiksel olarak sağlar. Özellikle bu matematiksel kısmı önemsemek gerekir çünkü mevcut cilt sorunlarının tedavi öncesi ve sonrasını çekilen herhangi bir öncesi-sonrası fotoğraf ile karşılaştırmak öteden beri mümkündü.
Yeni Visia 3 D ise; bize ciltte lekede, siyah noktalarda vb. sorunlardaki değişimi matematiksel veriler ışığında sunuyor. Yani size cildiniz iyi ya da kötü demenin ötesinden neden iyi ya da kötü ve nelerden ötürü (pigmentasyon, yağlılık, vb.) bu durumdasınız anlatmak çok daha bilimsel verilere dayanarak yapılabiliyoruz.

Yeni Visia 3D nasıl çalışıyor?
Analiz yapılacak kişinin aynı ışık ve pozisyondaki fotoğrafları alınarak cildinin durumu yüzdeler ve grafiklerle hastaya bildiriliyor. Sistem kabaca bu şekilde çalışıyor. Bu fotoğraflar sıradan fotoğraflar değil, her biri cildin bir sorununu derinlemesine analiz etmek üzere özel bir teknikle çekiliyor. Elde edilen görüntüler sayesinde tedavinin başarısı objektif olarak ölçülebiliyor. Yapılması gereken uygulamalar da yine bu raporlar sayesinde net olarak görülüyor; yani önerdiğimiz uygulamaların yapılması veya yapılmaması haline cildin 1 yıl sonraki hali de simüle edilebiliyor. Bu cümleyle şunu demek istiyoruz; cildinizi korumazsanız bir sene sonra hangi leke ve kırışıklarınızın oluşacağını bu akıllı makine bize söylüyor.

Bu sistem ciltle ilgili hangi bilgilere ulaşmamızı sağlıyor?
Ciltte kırışıklıkların değerlendirilmesi, kahverengi lekelerin değerlendirilmesi, UV hasarının değerlendirilmesi ve ciltteki kılcal damarların ve kırmızı benlerin yerleri, yoğunluğu, miktarının öğrenilmesi.
Yeni Visia 3D yaşlanma etkilerine kaşı nasıl bir fayda sağlıyor, daha doğrusu böyle bir faydası da var mı?
Elbette yaşlanmaya karşı savaşta ciddi bir etkisi var. Yaşlanma dediğimiz süreç cildin görünen yüzündeki tabakanın ve göremediğimiz kollajen dokunun kalitesinin azalması, yaşlanmasıdır. Visia’nın tamamen bilgisayarlı analiz sistemi ile yapılan bu ölçümlemeler sayesinde kişinin cildi ve cilt altı dokusu inceleniyor. Cilt kalınlığı, cildin kolajen miktarı gibi değerler ölçülüyor, yüzün hangi bölümünün, ne derece ve neden yaşlanmış olduğu saptanıyor.
Bizler bu analizler ışığında yaşlanma sürecini nasıl azaltacağınız hakkında bir öneri dosyası ve tedavi protokolü hazırlıyoruz.

Yeni Visia 3D analizi üzerine yapılan uygulamaların neleri değiştirdiğini de hastanız yine bu sistemle görebiliyor mu?
Görebiliyor, bizce sistemin en büyük faydası da bu. Uygulanan bakım ve tedavilerden sonra, analizler tekrarlanıyor, böylece yapılan bakım ve tedavilerin ne derece isabetli olduğunu objektif kriterlere dayanarak kontrol etmek mümkün oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder