8 Haziran 2009 Pazartesi

ERİŞKİN BESLENME ÜNİTESİ AÇILDI

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ‘Merkezi Erişkin Beslenme Ünitesi’ hizmete açılarak enteral ve parenteral beslenme uygulaması steril koşullarda uygulanacak.

Steril koşullarda pozitif basınçlı sistemde çalışan hepafiltreli oda ile Gazi Üniversitesi Tıp fakültesine ‘Merkezi Erişkin Beslenme Ünitesi’ açılışı yapıldı. Hastalar için alması ihtiyaç olan eser element, vitamin ve potasyum gibi tüm gereksinimler işaretlenerek barkotlar hazırlanan sistemle, teknisyen hastalara özel hazırlanan kartları makineye barkotu okutarak, hastaya özel solüsyon dolumu yapılıyor. Dolumdan sonra solüsyonların etiketler üzerine yapıştırılarak servise gönderiliyor. Tören ile hizmete giren ünitenin açılışında Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan , Dekan Prof. Dr. Peyami Cinaz, Merkezi Erişkin Beslenme Ünitesi Başkan Yardımcısı Yrd.Doç. Dr Melda Türkoğlu ve çok sayıda hekim yer aldı.


“Enteral Ve Parenteral Beslenme Uygulanacak”
Erişkin hastalar içerisinde bütün hastaneye hitap eden ve malnutrisyonu önleyerek hastaların taburcu olana kadar beslenme programıyla izlenmesini sağlayan bir sistem olduğunu belirten Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Merkezi Erişkin Beslenme Ünitesi Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Melda Türkoğlu, “Beslenme programı içerisinde enteral(oral alamayan ama güvenle kullanılabilecek bir fonksiyonel Gastrointestinale sahip olanlarda uygulanır) ve parenteral (Gastrointestinal kanal beslenme için kullanılamadığında içerisine özel besinler ilave edilmiş intravenöz sıvılar)beslenmeyi birlikte yürüteceğiz. Takımımız genel cerrahi, gastroenteroloji, yoğun bakım, radyasyon onkolojisi ve anestezi gibi farklı bölümlerden hekimler oluşturuyor. Diyetisyen, hemşire ve teknisyenle birlikte enteral ve parenteral beslenme uygulanacak. Enteral hastaları öncelikle değerlendireceğiz, uygunsa enteral beslenme için kendi hemşiremizin takip ettiği bir programla enteral yolu sağlayacağız. Yeterli değilse parenteral beslenme uygulayacağız. Solüsyonları da kendimiz hazırlayacağız. Bunun için kurulan odamız, steril koşullarda beslenme torbaları hazırlanacak. Hastaya özgü beslenme ürünlerini hazırlayacağız. Hasta beslenme durumu düzelene kadar takip durumu devam edecek. Konsültasyon için gönderilen hastaların takibini sağlayacağız” dedi.

Disiplinler Arası Dayanışma
Yönetimin kendine has zorluklarının bulunduğunu kaydeden Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, hastane yönetimi kadar zor bir yönetim hiç bir şekilde tahayyül edilemediğini ifade etti. Hizmetlerde her hangi bir kesinti yapılamayacağını dile getiren Prof. Dr. Ayhan, disiplinler arası dayanışmanın teşvik edildiği müddetçe başarılı olunacağına dikkat çekti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder